Sidor

Det senaste från Instagram

tisdag 9 oktober 2012

IKEA Lidingö, i grått

Äntligen har vi bestämt oss för luckor till kök och tvättstuga. I helgen hade vi ett ärende till Karlstad och passade då på att svänga inom IKEA. Lämpligt nog så pågår deras kökskampanj nu så vi fick ett presentkort att utnyttja på varuhuset när köket levererats. Perfekt!

Vi hade redan från början varit inne på luckan Lidingö från IKEA och så blev det också. Men inte i köket utan i tvättstugan. Och då i grått.

Skiss på tvättstugan med luckan Lidingö i grått. Det tomma
utrymmet är där tvättmaskin och torktumlare ska stå.

Planlösningen i tvättstugan har varit klar sedan länge, men inte val av lucka. För inte så länge sedan kom just Lidingö i en grå nyans och jag föll direkt. En riktigt fin lucka som i grått utförande känns praktisk då tvättstugan kommer att användas även som grovingång. I vår familj finns förutom fyra personer också två labradorer och tvättstugan blir rummet där de får ligga och torka efter dagens utomhusaktiviteter.

Väggen närmast i bilden ovan är där all teknik ska placeras. Ackumulatortank, värmeväxlare, centraldammsugare och golvvärmefördelning. Framför "teknikväggen" har jag eventuellt tänkt att hänga ett skynke, men då under förutsättning att inte rummet känns för litet.

Tvättstugans färgskala kommer att gå i vitt-grått-svart med grå luckor, svarta handtag, vit tvättmaskin, torktumlare och bänkskiva samt grå-svart golv. Andra detaljer i rummet är lister, fönster, tak och ytterdörr som även de är i vitt.

Stenmönstrad plastmatta

Varför har vi valt plastmatta istället för klinker? Jo, det kan tyckas märkligt att välja plastmatta 2012, men faktum är att den är så mycket lättare att göra ren än vad ett klinkergolv är. Hundarna drar in mängder med fin fin sand som gärna vill lägga sig i fogarna mellan klinkerplattorna hur mycket man än dammsuger och skurar. Sedan är klinker ingen personlig favorit för mig. Det känns hårt att gå på och om man tappar något i golvet är det stor risk att det blir splitter över allt.

Den stenmönstrade plastmattan i gråsvart ovan är från Tarketts serie Aquarelle och vi har den i badrummet idag. Färgskiftningarna i grått och svart gör att smutsen inte syns så lätt så den är otroligt tacksam både att hålla ren och att ge golvet ett rent intryck. Japp, en sådan får det bli i tvättstugan på Nystuga :)

2 kommentarer:

  1. Perfekt val av golv :-)
    Vi har samma i vår tvättstuga och uppe i vårt duschrum.
    Hade tänkt ha samma gummigolv i tvättstugan som i köket, men det behöver gå upp en kant som översvämmningsskydd i tvättstugan och gummigolv går ej att vika.
    Vi valde samma till vårt duschrum då trähus rör sig och vi vill inte få sprickor i klinkersgolvet på övreplan.

    IKEAs köksskåp är superbra. Vi hade deras skåp i gamla huset o efter 20 år var allt fortfarande i toppskick :-)

    Kram Helene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra att du är nöjd med den här våtrumsmattan och köket från IKEA :) Vi har som nämnts mattan i vårt badrum idag och vi funderar även på att ha den i en dela av badrummet på Nystuga. Här har vi dock inte tänkt riktigt klart, men klinker blir det nog inte.

      /Cecilia

      Radera