Sidor

Det senaste från Instagram

fredag 15 juni 2012

Vinkällare i betongspiral

Surfande bland husbyggarbloggar ger massor av tips och idéer. De flesta inom väntade områden, men det finns även de som överraskar och det är ju faktiskt de som tänjer lite på de "tillåtna" gränserna.

En av våra framtidsplaner är att bygga en traditionell gammaldags jordkällare. Ett ypperligt förvaringsutrymme som har den där riktigt gedigna lantliga känslan över sig. Vart, när och hur den skall byggas har vi långt ifrån bestämt utan det ligger på framtiden. Att förvara lite vinflaskor bland all saft och sylt är ju aldrig fel. Vi försöker att återskapa och återanvända så mycket som möjligt av den gamla gården här på Nystuga, men just jordkällaren känns väldigt feplacerad då den ligger i direkt söderläge. Tiden får utvisa hur vi gör.

Den gamla jordkällaren på Nystuga har tyvärr rasat ihop helt

Jordkällaren har, som ni ser på bilden ovan, rasat ihop helt och vi vet inte hur länge den har sett ut så. Tyvärr så har "hålet" använts som ett perfekt ställe att slänga diverse överblivet materiel i så som taggtråd, delar till traktorsläp mm mm. Mycket tråkigt att någon väljer att göra så här, men nu är det bara för oss att städa upp och göra det bästa av situationen. Undrar vad vi kommer att hitta i där nere?

Efter att ha surfat runt efter lite inspiration så fastnade jag på en blogg om ett pågående husbygge i Torsebro, Kristianstad. Hon som bloggar menar att drömmar är för att uppfyllas och jag håller med till 110%. En av deras drömmar är en vinkällare och jag blir mäkta imponerad över deras val. En vinkällare i betongspiral! Kika in på deras blogg och se hur uppbyggnaden av deras vinkällardröm ser ut.



Idéerna till en vinspiral hittar ni bland annat hos det engelska företaget Spiral Cellars - build your wine a home och ett hem för vinerna kan man ju verkligen säga att detta är. Riktigt häftigt! Så häftigt att det fick Jan-E att nästan trilla av stolen när jag visade honom bilderna. "Ska du ha en sådan?!?!?" Jag kan lugna både er och honom med att, nej det ska jag inte ha, men ett otroligt häftigt bygge är det i alla fall :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar