Sidor

Det senaste från Instagram

söndag 15 april 2012

Skiss på lantligt kök, del 1

Sedan länge har vi bestämt oss för ett vitt kök i lantligt stuk, men med moderna detaljer. Luckan IKEA Lidingö tillsammans med svarta vitvaror är vad vi har tänkt oss. Skisserna har varit många till antalet, men grundidén baseras på det magnifika GL855 från Trivselhus.

Originalet från Trivselhus

Skiss från Villa Nystuga

Skissen ovan är tagen från väst där man ser baksidan av köksön. Den delen kommer att fungera som en upphöjd bardisk med sittmöjligheter till höger. I ritprogrammet som IKEA har så kan man inte förlänga bänkskivorna hur som helst varför det är inritat tre tomma skåp utan luckor där stolarna är tänkt att vara. I verkligheten blir där ett tomt utrymme så att man får plats med benen. Framför spisen så är det istället skåp. Fläkten kommer att vara av frihängande modell och det lutar åt en Tovenco Tradition i vitt. 

Till vänster om köksön kommer det att stå ett vitrinskåp byggt av bänk- och väggskåp ur Lidingö-serien för att matcha resten av köket.

Köksön är byggd i två nivåer för att dels fungera som bardisk och dels
för att få en extra avställningsyta. Perfekt i samband med tex julbord.

Vi kommer att ha ett ryggåstak som löper genom kök och uterum. Tyvärr så går det inte att rita in det i IKEAs planeringsverktyg, men ni ser ju på bilden från Trivselhus hur det är tänkt även om vårt tak inte kommer att ha samma kraftiga lutning. Väggarna som är till vänster i bild får ni tänka bort. Där ska matbordet stå och utanför där är vårt "uterum" planerat. Här kan du se vår planlösning på Villa Nystuga. Till höger om högskåpen finns dörren till skafferiet och ytterligare till höger kökets burspråk. Mer om detta i nästa del om vårt lantliga kök :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar